Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç
Malzemeler :
* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 2 çorba k.un
* 2 çorba k.nişasta
* 1 yumurta sarısı
* damla sakızı
Güllaç için:
* 8 yaprak güllaç
* 5 su b.süt
* 1 su b.toz şeker
Üzeri için:
* muz
* yeşil fıstık
* nar
Hazırlanışı :
ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder